Onze zuivel

 

Proef de volle boerderijzuivel rechtstreeks uit ’t Exelsebroek!

 

Bereidingsproces

Onze melkkoeien worden gemiddeld 3 keer per dag gemolken door onze melkrobots. Om de melk zo vers en smakelijk mogelijk te houden verwerken wij de melk zo snel mogelijk. Wij doen dit nog ambachtelijk, veel handwerk. Al onze producten worden gepasteuriseerd om een veilig product te kunnen garanderen. Wij zijn voorzichtig en zorgvuldig in de verwerking tot de eindproducten, roeren gaat bijvoorbeeld zo voorzichtig mogelijk om de vetbolletjes niet te beschadigen. Wij zijn zuinig op het vet in onze melk; VET = SMAAK.

 

Hoe bereiden wij onze volle melk bijvoorbeeld:

Nadat de koe is gemolken wordt de melk licht roerend verhit (pasteuriseren), vervolgens wordt hij afgekoeld en in onze flessen gedaan. Onze melk bevat dan ook geen enkele toevoeging! Na een paar uur komt er een kleine roomlaag bovenop de melk te zitten, dit is het vet. Even schudden voor gebruik en u kunt genieten van echte koeienmelk met de natuurlijke voedingsstoffen zoals eiwit, calcium en B-vitaminen.

 

Houdbaarheid

Onze zuivelproducten hebben een relatief korte houdbaarheid, gemiddeld ca. 14 dagen. Dit betekend dus dat wanneer u bijvoorbeeld onze aardbeien yoghurt nuttigt deze maximaal 14 dagen geleden is geproduceerd, dat noemen wij nou vers!

 

Verpakking

Het meest milieu vriendelijk zou misschien zijn om onze producten te leveren zonder verpakking, dat gaat echter niet. Het is belangrijk dat ons product i.v.m. kwaliteit en voedselveiligheid juist verpakt wordt. Luchtdicht en verzegeld verpakt is een vereiste.

 

Wij hebben een bewuste keuze gemaakt om onze zuivel te verpakken in plastic flessen en bakken. Onze PET-flessen zijn 100% recyclebaar! We hebben een aantal redenen waarom we niet voor glazen verpakkingen hebben gekozen, o.a.:

– Het gewicht van de fles, een gevulde glazen fles weegt wel 50% meer dan een gevulde plastic fles

– Het is een uitdaging om glazen flessen hygiënisch schoon te krijgen voor hergebruik. Dit kost veel arbeid, water en schoonmaakmiddel waardoor de eventuele milieuwinst gelijk weer te niet wordt gedaan

– Glazen flessen zijn breekbaar

 

Plastic flessen/bakjes waar zuivel in heeft gezeten zijn i.v.m. hygiëne uitgezonderd van het statiegeldsysteem op PET-flessen. Er staat dan ook geen statiegeldsymbool op het etiket. Wij hopen dat iedereen zijn afval scheidt, dus onze plastic flessen bij het Plastic-/PMD-afval zodat ze zullen worden gerecycled.

 

Proef de volle boerderijzuivel rechtstreeks uit ’t Exelsebroek!